Πήγε σαν κλέφτης στο Πέραμα

Πήγε σαν κλέφτης όπως είναι γνωστό ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί του Σαββάτου στο Πέραμα. Πολύ πρωί για να μην τον πάρουν χαμπάρι οι πολίτες που άλλοτε τον αποθέωναν. Και πήγε για να δώσει υποσχέσεις λίγο πριν λειτουργήσει το στρατόπεδο συγκέντρωσης των λαθρομεταναστών στο Σχιστό που θα αποτελέσει ωρολογιακή βόμβα για την περιοχή.

Γνωστό δεν είναι όμως ότι αυτός που έπαθε κυριολεκτικά την πλάκα του με τον πρωθυπουργό ήταν ο ίδιος ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Λαγουδάκης ο οποίος μάλιστα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Θεώρησε την ευκαιρία κατάλληλη για να «κυκλοφορήσει» τον κ. Τσίπρα στην πόλη. «Πάμε για ένα ούζο, πρόεδρε;» του είπε όταν ολοκληρώθηκε η πρωθυπουργική επίσκεψη στο δημαρχείο, περιμένοντας να πάρει μια θετική απάντηση. Αμ δε όμως. Ο άλλος με την πρόφαση ότι δεν έχει διαθέσιμο χρόνο, προτίμησε να φύγει αμέσως. Στην πραγματικότητα, φοβόταν -και πολύ σωστά!- ότι αν εμφανιζόταν σε δημόσιο χώρο, όλα θα μπορούσαν να του συμβούν…

Κι όχι μόνο αυτό. Ο Τσίπρας βρίσκεται πλέον υπό κλοιό αστυνομικής προστασίας σε κάθε παρουσία του. Η εντολή είναι να μην αφήνουν κόσμο να τον πλησιάζει εκτός κι αν το ακροατήριο είναι ελεγχόμενο και η παράσταση σκηνοθετημένη. Γι αυτό και προχθές που πήγε να μιλήσει στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Κοτζιά τα μέτρα φρούρησης ήταν πρωτοφανή!

Με την ευκαιρία να σας πω ότι στην Β’ Πειραιά η πρωθυπουργάρα μας έχει άλλον έναν πονοκέφαλο. Ακούει στο όνομα Νίνα Κασιμάτη. Ναι, αυτή η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ αμαρτία –αμαρτία από κάθε άποψη, αν ακούσετε τι λέει για αυτήν και ο αθυρόστομος Στέφανος Τζουμάκας!- αξιώνει να γίνει οπωσδήποτε υπουργίνα στον επόμενο ανασχηματισμό. Το έχει βάλει ως όρο, όπως λένε οι κακές γλώσσες, για να ψηφίσει ασφαλιστικό, φορολογικό και τα άλλα ζόρικα μέτρα. Με ποια δύναμη όμως μπορεί να βάζει όρους στο πρωθυπουργικό μέγαρο; Με την ομορφιά της και τα θέλγητρά της, άραγε;

Και καλά ο Τσίπρας. Πήγε στο Πέραμα και σε χρόνο ρεκόρ εξαφανίστηκε για να μην έρθει σε επαφή με τον κόσμο. Ο άλλος τεράστιος πολιτικός εγκέφαλος, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας; Πήγε την Κυριακή το απόγευμα στην εκδήλωση του Αδελφότητας Κεφαλλήνων Πειραιά για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους και όλοι τον ρωτούσαν τι θα γίνει όχι μόνο με το θέμα του ΟΛΠ αλλά και με τα hotspots και τα στρατόπεδα για τους λαθρομετανάστες. Μολονότι λοιπόν λίγη ώρα νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί διυπουργική σύσκεψη υπό τον Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου ειδικά για το δεύτερο θέμα, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος, στους συμπολίτες του που δεν γνώριζαν ακόμη τις αποφάσεις και με αγωνία τον ρωτούσαν τι θα γίνει απαντούσε «Δεν ξέρω να σας πω…». (Τον διορισμό του γκόμενου της αρχισυριζαίας Ράνιας Σβίγκου στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας μια χαρά ήξερε πάντως να τον κάνει…)

Κατά τα λοιπά οι ιθαγενείς του Πειραιά, λίγο αργότερα που άκουσαν ειδήσεις άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι τους δούλευε κανονικά!

Σχόλια