Η Φώφη και ο Αλέξης...

«Μη γελιέστε!» που έλεγε κι ένας παλιός, υποψιασμένος πολιτικάντης όταν καταλάβαινε πού πάει η δουλειά. Το προσφυγικό που ανακοίνωσαν ότι θα συζητήσουν στη σημερινή συνάντησή τους ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά είναι μόνο ο φερετζές…

Η Φωφώ, όπως την αποκαλεί ειρωνικά και ο άσπονδος φίλος της Λεωνίδας Γρηγοράκος, πηγαίνει στο Μαξίμου , προκειμένου να συνεχίσει τετ – α – τετ με τον Τσίπρα τα παζάρια για τη συνεργασία τους. Μην τους ακούτε ότι δήθεν συγκρούονται.

Για να μαθαίνετε το παρασκήνιο, το έδαφος έχουν προετοιμάσει ο πάντα μουλωχτός Κώστας Λαλιώτης και το alter ego του Τσίπρα Νίκος Παππάς που έχουν συχνές μυστικές συναντήσεις. Τα ίδια της λένε και οι μυστικοσύμβουλοί της, ο Χρηστάκης Πρωτόπαππας που θέλει να κάνει δουλειές με την Πανγαία της Εθνικής Τράπεζας, όπου έχει βολευτεί ως πρόεδρος, ο Θανάσης Τσούρας που έχει ανοιχτή γραμμή με την υπουργάρα Χρ. Σπίρτζη και ο κολαούζος του Βαρδινογιάννη Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Οι υποσχέσεις που δίνει από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου είναι πολύ γαλαντόμες. «Ο,τι θέλει η Φώφη…» πάνε οι απεσταλμένοι και λένε στην Χαριλάου Τρικούπη. Ο Τσίπρας προσφέρει στην Γεννηματά θέση αντιπροέδρου στην κυβέρνηση και όσα (που λέει ο λόγος…) υπουργεία θέλει για να εξαγοράσει και τους άλλους πολιτικούς λιγούρηδες μέσα στο ΠΑΣΟΚ ώστε να αντέξει τη ρήξη με τον χοντροβενιζέλο που απειλεί να πάει με τον Κούλη.

Το ψηστήρι συνεχίζεται λοιπόν περιμένοντας και οι δυο τους την κατάλληλη αφορμή για το συνοικέσιο. Αν όμως δεν τους προλάβουν οι εξελίξεις. …


Σχόλια