Το σπίτι του Έλληνα πρεσβευτή στη Λίμα του Περού

«Μη γελιέστε!» που θα ξανάλεγε ο ίδιος και για το φαγοπότι που συνεχίζεται την ώρα που οι Έλληνες εξαθλιώνονται. Το επίσημο έγγραφο που βρήκα και σας αποκαλύπτω, το επιβεβαιώνει.

Πρόκειται για φρέσκια απόφαση (με ημερομηνία 29 Ιανουαρίου 2016) του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη με τον παραπλανητικό τίτλο: «Έγκριση Ανάληψης Πολυετούς Υποχρέωσης».

Τι γράφει λοιπόν η απόφαση; Διαβάστε για να πάθετε την πλάκα σας:

«Αποφασίζουμε: Παρέχουμε την έγκρισή μας για την ανάληψη υποχρέωσης συνολικού ποσού 15.597 ευρώ για το έτος 2017 σε βάρος της πίστωσης του ΚΑΕ 0813 ‘’Μισθώματα κτιρίων’’ 09 – 120 ‘’Διπλωματική Υπηρεσία και υπηρεσίες εξωτερικού εμπορίου’’ του ειδικού φορέα του προϋπολογισμού του υπουργείου Εξωτερικών».

Και ακολουθεί το καλύτερο: «Η παραπάνω έγκριση παρέχεται για την ανανέωση μίσθωσης Πρεσβευτικής κατοικίας Πρεσβείας της Ελλάδας στη Λίμα από 1.1.2017 μέχρι 31.3.2017…»

Να το …μεταφράσουμε; Το υπουργείο Οικονομικών κατόπιν αιτήματος δεσμεύει, ένα χρόνο νωρίτερα, για λογαριασμό του υπουργείου Εξωτερικών το ποσό που λείπει για ένα τρίμηνο όσον αφορά το σπίτι του Έλληνα πρεσβευτή στη Λίμα του Περού. Κι έτσι καρφώνονται…

Για τρεις μήνες το ποσό είναι 15.597 ευρώ. Δηλαδή το μηνιαίο ενοίκιο (μόνο το ενοίκιο!) φτάνει στα 5.199 ευρώ. Πού; Στη Λίμα του Περού! Μόνο για το ενοίκιο…

Μαυρογιαλούροι με όλη τη σημασία της λέξης…

Σχόλια