Σε κατάσταση πανικού

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται κυβέρνηση του Τσίπρα όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για το προσφυγικό. Κι αυτό δεν είναι πια κανένα μυστικό, αφού έχει αρχίσει να γίνεται φανερό σε όλους.

Όμως αυτό που προσπαθούν οι κυβερνητικοί φωστήρες να κρατήσουν ως επτασφράγιστο μυστικό είναι τα επικοινωνιακά τερτίπια που κάνουν για να κρύψουν την πραγματικότητα και το φτύσιμο που δέχονται – μαζί με αυτούς δυστυχώς και ολόκληρη η χώρα.

Όπως μαθαίνω λοιπόν από τις πηγές μου και στο εξωτερικό, το Μέγαρο Μαξίμου έχει στήσει ολόκληρη εκστρατεία παραπληροφόρησης που φτάνει μέχρι και το Βερολίνο εν όψει της Συνόδου Κορυφής που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή και της Τουρκίας για το προσφυγικό.

Τα νέα που φτάνουν μέσα από τις διπλωματικές υπηρεσίες δεν είναι καθόλου ευχάριστα για την χώρα μας. Ακόμη και τα δημοσιεύματα στα γερμανικά έντυπα δίνουν μια άσχημη εικόνα και μεταφέρουν δηλώσεις και πληροφορίες ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας συντάσσεται στην πραγματικότητα με τη σκληρή άποψη που θέλει τη μετατροπή της Ελλάδας σε «αποθήκη ψυχών».

Παρά ταύτα, η εντολή που έχει δοθεί από την Αθήνα είναι να «κόβονται» αυτά τα αρνητικά δημοσιεύματα και η ελληνική υπηρεσία της Ντόιτσε Βέλε να μην στέλνει -σε άτυπη συνεννόηση και με τους ίδιους τους Γερμαναράδες- τη μετάφρασή τους για αναμετάδοση από τα δικά μας μέσα ενημέρωσης που έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα έχουν ευθυγραμμιστεί με την κυβερνητική προπαγάνδα.

Έτσι, μας έχουν φλομώσει τις τελευταίες ημέρες με ανταποκρίσεις που λένε ότι η Μέρκελ «στηρίζει την Ελλάδα» και εκφράζει την «αλληλεγγύη» της αλλά κρύβουν επιμελώς δηλώσεις της γερμανίδας καγκελαρίου σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να σταματήσει το πέρασμα των προσφύγων στην Ευρώπη και ότι αν η Ελλάδα δεν μπορέσει να φυλάξει σωστά τα σύνορά της θα πρέπει να τους κρατήσει όλους αυτή!

Η κυβέρνηση δημιουργεί επίτηδες δηλαδή την εικόνα ότι η Μέρκελ είναι δήθεν στο πλευρό μας ενώ η πραγματικότητα είναι αντίθετη. Και το κάνουν αυτό για να μπορέσουν να πουλήσουν παραμύθια στην κοινή γνώμη ότι έχουμε συμμάχους -και τι συμμάχους, ολόκληρη καγκελάριο που έχει γίνει …γατούλα μπροστά στη γοητεία του Αλέξη μας- αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε καινούριους εχθρούς που αυτή τη φορά είναι η Αυστρία και οι χώρες του Βίσεγκραντ. Παραμύθια της Χαλιμάς…

Οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο μέχρι τη Δευτέρα με ψέματα ελπίζοντας ότι η Σύνοδος Κορυφής θα πάρει μια απόφαση που θα προβλέπει σταδιακά βήματα για την παρακολούθηση της κατάστασης με τις περιπολίες του ΝΑΤΟ, τα σύνορα, την Σένγκεν και τους πρόσφυγες. Αυτή η απόφαση θα ανοίγει το δρόμο για τον εγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα αλλά η κυβέρνηση θα βάλει τα παπαγαλάκια της να κάνουν το άσπρο μαύρο και να το παρουσιάσουν ως επιτυχία.

Στο μεταξύ ο κυβερνητικός μηχανισμός θα εντείνει και την πλύση εγκεφάλου ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει να τους «αφομοιώσει» όλους αυτούς τους ξένους. Γι αυτό και μετά τον ανεκδιήγητο Ξυδάκη, που επικαλέστηκε «δημογραφικούς λόγους», μπήκε στο παιχνίδι και ο παλιός αρχικομμουνιστής Κοτζιάς για να μας πει ως υπουργός Εξωτερικών ότι η Ελλάδα «αντέχει να φιλοξενήσει» τους 160.000 πρόσφυγες!

Σχόλια