Εμφύλιος στους παπανδρεϊκούς

Δεν πάνε πολλές ημέρες που σας αποκάλυψα τη βαβούρα που προκλήθηκε από την επίσκεψη αντιπροσωπείας του κόμματος του Γιωργάκη Παπανδρέου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οι Μιχάλης Καρχιμάκης, Φίλιππος Πετσάλνικος και Γρηγόρης Νιώτης που αποτελούν τα πρωτοπαλίκαρα του αποτυχημένου πρώην πρωθυπουργού πήγαν ξαφνικά και συναντήθηκαν με τον Πανούλη Καμμένο για τα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η … Ρόδος.

Τι ακολούθησε λοιπόν; Όπως έμαθα, έγινε της κακομοίρας κατ’ αρχάς μέσα στους ίδιους τους παπανδρεϊκούς, όσους έχουν απομείνει. Επίσης επιθέσεις εκδηλώθηκαν και από άλλα πασοκογενή στελέχια που είχαν φύγει και τώρα έχουν γυρίσει στο ΠΑΣΟΚ προσπαθώντας να παίξουν το ρόλο «γέφυρας» ανάμεσα στον Γιωργάκη και την Φώφη και τα τοιαύτα…

Η αφορμή της φασαρίας είναι ευνόητη. Ο Καμμένος θεωρείται διώκτης του Παπανδρέου όχι μόνο για το Μνημόνιο (πάει αυτό, ξέφτισε…) αλλά για τα CDS. «Θέλει να κλείσει τον Γιώργο στη φυλακή και εσείς πήγατε και τον συναντήσατε…» φώναζαν στους τρεις όλοι οι άλλοι. Κάποιοι τους έστειλαν και παλιά βίντεο του αρχηγού των ΑΝΕΛ στα οποία εξαπέλυε εκείνες τις σκληρότατες επιθέσεις στον Γιωργάκη αποκαλώντας τον «έμμισθο broker των διεθνών τοκογλύφων» και άλλα τέτοια συναρπαστικά. Τους έγραψαν μάλιστα και κάποια κείμενα στο διαδίκτυο με τα οποία τους καταγγέλλουν ανοικτά ότι πάνε να «ξεπλύνουν» πολιτικά τον Καμμένο.

Από την δική τους πλευρά, οι άλλοι τι τους απαντούν; Ότι η συνάντηση ήταν εν γνώσει του Παπανδρέου, αφού πήγαν και ως στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ, αλλά δεν έκρυβε τίποτα ύποπτο. Ήταν, όπως τους λένε, μια απλή πολιτική μεσολάβηση για λογαριασμό της δημοτικής αρχής της Ρόδου. ..

Όλα αυτά θα μπορούσαν να μην έχουν καμιά ιδιαίτερη αξία αφού αφορούν πολιτικά τελειωμένους και από τις δύο πλευρές. Όμως έχουν ενδιαφέρον και σημασία πρώτα απ’ όλα γιατί έχει δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα σε δύο τύπους που εμφανίζονταν μέχρι τώρα ως εχθροί: Τον Παπανδρέου και τον Καμμένο.

Ορισμένες πληροφορίες λένε ότι πάνε να κάνουν ένα «συμψηφισμό» και να μην ασχολείται πια ο ένας με τα κατορθώματα του άλλου, τόσο για το παρελθόν όσο και για το μέλλον. Κι αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο…

Το δεύτερο που λέγεται είναι ότι μια σημαντική μερίδα από τους πασόκους που είχαν ακολουθήσει και τον ΓΑΠ, προτιμούν να «φλερτάρουν» με τη σημερινή κατάσταση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την προοπτική και να συνεργαστούν αργότερα μαζί τους και να τους στηρίξουν στις εκλογές από το να πάνε να φτιάξουν «νέο πόλο» με την Γεννηματά και τους άλλους. Αυτοί οι άλλοι όμως -και κυρίως η λεγόμενη ομάδα των πρώην υφυπουργών Σαχινίδη, Μωραΐτη κλπ- πιστεύουν ότι πρέπει να εκμεταλλευτούν τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ και να φτιαχτεί άλλο πολιτικό μαγαζί στην κεντροαριστερά κλπ κλπ.

Μιλάμε δηλαδή για έναν πόλεμο εξουσίας που γίνεται μεν ανάμεσα σε πολιτικά ρετάλια αλλά μπορεί ακόμη να κρίνει κάποιες ισορροπίες στη σημερινή πολιτική κατάσταση…

Σχόλια