Τις "Νέες Χώρες" ζητάει πάλι ο Πατριάρχης!

Πρόκειται για πραγματική βόμβα!

Μαζί με το σόου που έδωσαν για τους πρόσφυγες το Σάββατο στη Λέσβο ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Πάπας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και ο Τσίπρας ξαναζεστάθηκε και το πιο επικίνδυνο σενάριο για την Εκκλησία και για τη χώρα μας...

Μπορεί όλοι τους να έκαναν δακρύβρεχτες δηλώσεις, αλλά όπως ενημερώνομαι από σοβαρές εκκλησιαστικές πηγές βασικό θέμα των συζητήσεων τους, μακριά από κάθε δημοσιότητα όμως, ήταν η υπαγωγή των λεγόμενων «Νέων Χωρών» στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως!

Προσοχή, δεν είναι μόνο ένα εκκλησιαστικό θέμα αλλά κατ' εξοχήν εθνικό που αφορά την ακεραιότητα της ίδιας της πατρίδας μας.

Οι Μητροπόλεις των λεγομένων Νέων Χωρών έχουν υπαχθεί από το 1927 στην Εκκλησία της Ελλάδος και μόνο πνευματικά παρέμειναν υπό τη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Θρόνου. Και για να ξέρουμε για ποιες μητροπόλεις -και παράλληλα περιοχές- μιλάμε, είναι οι εξής:

Αλεξανδρουπόλεως, Βεροίας και Ναούσης, Γρεβενών, Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος, Δράμας, Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, Ελασσώνος, Ελευθερουπόλεως, Ζιχνών και Νευροκοπίου, Θεσσαλονίκης, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, Ιωαννίνων, Κασσανδρείας, Καστορίας, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Μαρωνείας και Κομοτηνής, Μηθύμνης, Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, Νικοπόλεως και Πρεβέζης, Ξάνθης και Περιθεωρίου, Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας, Πολυανής και Κιλκισίου, Σάμου και Ικαρίας, Σερβίων και Κοζάνης, Σερρών και Νιγρίτης, Σιδηροκάστρου, Σισανίου και Σιατίστης, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Χίου, Ψαρών και Οινουσσών. Δηλαδή από την Ελασσώνα και πάνω, μιλάμε σχεδόν για τη μισή Ελλάδα.

Ο Βαρθολομαίος ανέκαθεν προσπαθούσε να «αρπάξει» τις Νέες Χώρες και αυτός ήταν ο λόγος της μεγάλης ρήξης του με τον μακαριστό Χριστόδουλο ο οποίος ύστερα από έναν τιτάνιο αγώνα υποχρεώθηκε να συμβιβαστεί και να μην αμφισβητήσει το καθεστώς του 1927-28. Σε εκείνη την κόντρα μάλιστα στο πλευρό του Βαρθολομαίου και όχι του Έλληνα Αρχιεπισκόπου είχε ταχθεί, ως αντίπαλος του Χριστόδουλου, ο σημερινός αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Βαρθολομαίος καραδοκούσε. Είμαι σε θέση να ξέρω ότι εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια έχει αρχίσει να ανακινεί παρασκηνιακώς το ολο θέμα προς διάφορες κατευθύνσεις.

Προσέξτε και αυτή την πληροφορία που σας δίνω: Με τον Τσίπρα το έχει ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΣΕΙ και επιφυλάσσομαι να επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε, πού και ποια στάση κράτησε ο σημερινός πρωθυπουργός.

Η ουσία είναι ότι ο Βαρθολομαίος βρήκε έδαφος και προχώρησε προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τις γεωπολιτικές συνθήκες. Το πιο τραγικό είναι ότι το προσφέρει ως υπηρεσία και στην Τουρκία (μην ξεχνάμε ότι είναι Τούρκος υπήκοος και έφεδρος αξιωματικός τού τουρκικού στρατού) τώρα που έχει χοντρύνει η σύγκρουση με τη Ρωσία. Ο Βαρθολομαίος μέσα από αυτή την επέκταση θέλει να εμφανίσει το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως ως αντίπαλο δέος και ανάχωμα στο Πατριαρχείο της Μόσχας και στον πατριάρχη Κύριλλο τώρα που οι Ρώσοι ετοιμάζουν τη μεγάλη κάθοδο προς τον νότο...

Αυτό το ύπουλο σχέδιο του Βαρθολομαίου βολεύει και τους Ευρωπαίους, που ψάχνουν να βρουν απελπισμένα τρόπους να σταματήσουν τον Πούτιν, γι αυτό και ο Πάπας Φραγκίσκος (μην παρασυρόμαστε από το χαμογελαστό του πρόσωπο και μην ξεχνάμε ότι ως καρδινάλιος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο είχε συνεργαστεί με το καθεστώς των αιμοσταγών δολοφόνων της Αργεντινής από το 1976 και μετά) το σιγοντάρει.

Η συνάντηση της Λέσβου ήταν λοιπόν μια πολύ καλή ευκαιρία για αυτούς να το ξαναβάλουν μπροστά. Σύντομα αναμένονται και «κινήσεις» προς αυτή τη κατεύθυνση. Είναι όμως μια σύγχρονη κερκόπορτα για την πατρίδα μας. Η συρρίκνωση των ορίων της Εκκλησίας της Ελλάδος εκτός των άλλων θα είναι και το πρώτο βήμα για τον ακρωτηριασμό και της εδαφικής μας κυριαρχίας. Γι αυτό και μόνο η συζήτηση αυτού του θέματος συνιστά προδοσία.

Ο Ιερώνυμος, που κάτι καταλαβαίνει ακόμη, εμφανίζεται διστακτικός να βγει δημόσια και να συμφωνήσει. Ο,τι κι αν έλεγε στο παρελθόν, ξέρει ότι τώρα κινδυνεύει να έχει άσχημα ξεμπερδέματα. Προσπαθεί όσο μπορεί λοιπόν να το καθυστερήσει. Υπάρχει μάλιστα και μια πληροφορία ότι πρόσφατα παρέδωσε προς φύλαξη στην Κρύπτη της Ιεράς Συνόδου ογκώδη απόρρητο Φάκελο με έγγραφα που σχετίζονται με αυτήν την υπόθεση.

Ο Τσίπρας, αλήθεια, τι λέει; Περιμένω τις απαντήσεις για να επανέλθω δριμύτερος...

Σχόλια